Kategorier
Uncategorized

Info om nätaktiviteter för UASS och Seniorernas medlemmar

Svenska snabbschackligan SS Seniorerna vann alltså div 2 och ska spela i div 1 nästa omgång, som börjar den 12 augusti  (4 onsdagar 19.15 – 21.15, speltid 10 min + 2 sek). 12 leaders

Division 2 vann vi tack vare att vi hade en bra laglojalitet. Vi hade alltid klart över 10 spelare med och därmed också ett mycket jämnt lag. Även spelare 8-10 bidrog bra! Det var några storklubbar som ännu inte riktigt nappat. Typexemplet Rockaden med en stark topp men för få spelare. Då hjälper det inte att ”MWeedkiller” pulvriserar många motståndare. När dom bestämmer sig för att köra kommer det att märkas.

I div 1 kommer vi att möta jämnt och starkt motstånd. Några lag är överraskande bra, exv Gävle, som är täcknamn för ”Norrland United” med bl a Sundsvallsessen Malmdini och Southstream bland spelarna.
Även Seniorerna letar förstärkningar och detta mail går till några som tidigare inte varit med på listan. Välkommen om du vill vara med!  Anmäl till laget och maila till mig (Bo Nyberg)!


1. Blixttävlingar  Vi är med två seriesystem i blixt1     Portugisisk arrangör med lag från många olika länder Söndagar 16.30 – 18. Speltid 3+2.   5 leaders Här har vi nu nått en mittennivå och möter hela tiden jämnt bra motstånd.
2     Quarantänbundesliga med tysk arrangör Två speltillfällen i veckan. Torsdagar och söndagar 20-22.  6 leaders Speltiden växlar mellan 3+0, 5+0 och 3+2 var tredje gång. Har har vi också avancerat till en nivå där spelstyrkan är hög.

Vår interna snabbschackturneringTorsdagar 10.00 – ca 12.30     7 ronder 10 + 2    Vår vanliga torsdagsturnering som flyttat till Lichess tills  vi åter får chansen att ses  på Storgatan.

Allmänt om Lichesspelet Det är kul Det är gratis Vackra virtuella pokaler Inga onyttiga kanelbullar Man är med och spelar de gånger man kan. Man kan anmäla sig sent (även lite för sent) till lagspel. Leif och jag som lagledare vill gärna veta vilka som planerar att spela så vi vet att vi har fullt lag.

Lagturneringarna fungerar så att man får vara hur många som helst i laget och de bästa i laget (leaders) blir lagets poäng. Man försöker hinna med så många partier som möjligt. Välkomna att hänga på!UASS har haft time-out sedan mitten av mars med förhoppningen att starta igen om tre veckor, den 25 augusti. Men vi inser att det inte kan bli så.
Vi ska träffas i styrelsen nästa tisdag och diskutera hur vi ska göra. Alternativet till fortsatt time-out är nätschack och eventuellt startar  vi något i UASS regi.  Måhända den virtuella tävlingen ”Korpen flyger”.
Kom gärna med synpunkter! (bo45nyberg@gmail.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *