Kategorier
Inbjudan

SM närmar sig sitt avgörande

SM i Växjö närmar sig nu sitt avgörande skede i flertalet klasser.

I Veteran-SM 65+ håller sig Henryk Dolata väl framme med ett plusresultat inför kommande ronder. Vid seger mot Krister Lagerborg ligger en topplacering inom räckhåll. Kurt Ekelund har fortfarande en svit utan förluster och vår gissning är att den sviten håller, även efter sista ronden.

I Veteran-SM allmän spelar Fredrik Attefall en tidig final i kommande rond mot Marcus Uneson. Vid seger leder han gruppen ensamt inför de två sista ronderna lördag-söndag, och vid andra resultat behåller Marcus ledningen. Heja Fredrik! Övriga UASS-spelare (Ove Attefall, Brian Lawrence och Torbjörn Arvissson) har skaplig fart i pjäserna nu, men inga topplaceringar är att förvänta sig. I klass II har Erik Sjödin 50 procent, alltså 2 av 4, och i Klass III är Per Nyberg obesegrad efter fyra ronder och har slagläge uppåt i riktning mot en topplacering. Men tre ronder återstår!

SM-blixten som ofta får ett fint startfält hade detsamma detta år och tre GM sågs i startlistan – bland annat Hellers! Bäst gick det för Platon Galperin, den unge ukrainaren som bl.a vann Uppsala möte 2022. Galperin slog motståndet efter noter och släppte bara en halva, 10,5 av 11, på andra plats kom en knallsensation i form av Leo Brodin och trea blev Jung Min Seo (9 av 11). Upsala ASS hade två man i elden i form av Fredrik Attefall (7 av 11) och Erik Sjödin (6,5 av 11).

Sist men inte minst står SM-gruppen nu inför en intressant avslutning. Efter 6 ronder leder Sivuk med 5 av 6, men Jonny Hector skuggar en halva efter och ytterligare en halva bakom lurar Tiger. Dagens rond i SM-gruppen följer nu live här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *