Kategorier
Inbjudan

SM avslutat och här är resultaten för UASS

Igår den 7 juli 2024 avslutades SM i Växjö som alltså fick över 950 anmälda vilket är lite av ett rekord under senare tid.

I Veteran 65+ hade UASS två deltagare som gjorde stabila och fullt godkända insatser i hårt motstånd och både landade på 50 procent. Henryk Dolata tog en meriterande seger mot Anders Wengholm i rond 5 och Kurt Ekelund lyckades med konststycket att förbli obesegrad över hela turneringen.

I Veteran Allmän spurtade Fredrik Attefall starkt med två raka segrar i ronderna 6 och 7, men hann aldrig ikapp den bortflyende Marcus Uneson. Slutresultatet för Fredrik blev en fin andraplats i gruppen. Ove Attefall, Brian Lawrence och Torbjörn Arvidsson kämpade tappert, men hamnade längre ner i sluttabellen.

I Klass III säkrade Per Nyberg upp efter sin fina inledning och tog sig i mål obesegrad med 4 poäng av 7 och en delad andraplats. I Klass II hade Erik Sjödin efter fint spel chansen till en gruppseger i sista ronden då han mötte Joar Hörngren som i sin tur slogs för att hänga kvar. Tyvärr blev det förlust och Erik fick därför nöja sig med en andraplats med 4 poäng av 7. I Weekendtävlingen, där Hugo Sundell blev andrapristagare förra helgen, följde upp med en ny upplaga fredag-söndag och även denna gång bärgade Hugo en fin andraplats med 3,5 poäng av 5.

Slutligen vanns SM-gruppen av Vitaly Sivuk som förblev obesegrad över hela turneringen och seglade i mål på 6,5 av 9 före Jonny Hector och så Erik Blomkvist på tredje plats. Junior-SM vanns av Axel Falkevall från Trojanska Hästen som därmed får chansen i SM-gruppen nästa år. Det får också Hampus Sörensen som segrade i Mästare-Elit.

Suma summarum blev det hela fyra klara andraplatser för Upsala ASS i årets svenska mästerskap av Hugo Sundell (dubbelt upp!), Fredrik Attefall, Erik Sjödin och därtill en delad andraplats i Per Nybergs fall. Ett stort Grattis till er samtliga!

Och sist men inte minst: Grattis Växjö till ett fantastiskt fint SM och väl mött nästa år i Uppsala!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *