Börja spela schack

Gratis för åskådare och tillfälliga besökare
Att besöka UASS, Upsala Allmänna Schacksällskap, för att testa vår verksamhet och se om man trivs kostar ingenting.  Se hemsidans uppdaterade nyheter och program för information om aktiviteter och tider. Vi håller till på Katedralskolan, Rektorsgatan ingång W1, i Uppsala.

Ta gärna kontakt med UASS!
Alla schackintresserade i alla åldrar är varmt välkomna till oss! Ta gärna kontakt genom att besöka någon av våra klubbkvällar på tisdagar i Katedralskolan. Du kan nå ordföranden Leif Karlsson för mer information på: leif.t.karlsson@live.se

För nybörjare på onsdagskvällar
För nya intresserade vuxna ordnas nybörjarträningar, i huvudsak på onsdagskvällar kl. 18.00 – 20.00. Träningen anpassas till deltagarnas förkunskaper och önskemål. Avgiften är 150 kr för 6 tillfällen. Det går bra att hoppa in under pågående kurs. Se klubbens program för ytterligare information.

UASS erbjuder även nybörjarturneringar, där själva tävlingsmomentet är underordnat. Så snart det finns tillräckligt många intresserade deltagare startas en ny turnering. Det rör sig, snarare än tävlingsschack, om en serie träningspartier i lugnt tempo där deltagarna paras ihop efter spelstyrka för att partierna ska bli så jämna och lärorika som möjligt. Spelstart är kl. 17.30.

För pensionärer på torsdagsförmiddagar – GRATIS
För pensionärer finns även möjlighet till spel under trivsamma former dagtid – Torsdagar 09:30-11:30 på Träffpunkten, Storgatan 11. Kontaktperson för pensionärer är Nils-Erik Berglund och han nås på: ne.berglund@yahoo.com

Schackträning för mera avancerade spelare

UASS erbjuder schackträning för alla nivåer. För medel- och mera avancerade spelare startar vi nya träningsgrupper löpande när vi har tillräckligt många intresserade.

Andra schackklubbar i Uppsala
Uppsala Skolschacksällskap, bildad 2005, spelar och tränar ute på olika skolor i Uppsala, men också i en lokal alldeles intill resecentrum. Deras hemsida ger mer information.

Dessutom finns i Uppsala klubben Schack 78, bildad 1978, med ett 20-tal medlemmar, alla i vuxen ålder.

Sidan uppdaterades senast 2023-07-17.