Börja spela schack

Gratis för åskådare och tillfälliga besökare
Att besöka UASS för att testa vår verksamhet och se om man trivs kostar ingenting.  Se hemsidans uppdaterade nyheter och program för information om aktiviteter och tider. Vi håller till på Katedralskolan, Rektorsgatan ingång W1, i Uppsala.

Hur blir jag aktiv?
Ta kontakt med oss genom att besöka UASS på någon av klubbkvällarna på tisdagar. Vi har nybörjarturneringar regelbundet när det finns tillräckligt med spelare startar vi en ny. Du kan också kontakta vår tävlingsledare Bo Nyberg på 0708 – 21 60 57 eller bo45nyberg@gmail.com.

För nya intresserade vuxna ordnas nybörjartävlingar och nybörjarträningar, vanligen på onsdagar. För pensionärer finns även spel på dagtid torsdag förmiddag. Kontaktperson för nya spelare och för pensionärer är Bo Nyberg, bo45nyberg@gmail.com, 0708 – 21 60 57.

Barn- och ungdomsschacket i Uppsala organiseras i första hand av klubben Uppsala Skolschacksällskap, bildad 2005. De spelar och tränar främst ute på olika skolor i Uppsala, men också på Uppsala Schackcentrum alldeles intill resecentrum. Om du är i skolåldern och vill börja spela schack – besök gärna deras hemsida för mer information.

Dessutom finns i Uppsala klubben Schack 78, bildad 1978, med ett 20-tal medlemmar.

Schackträning
UASS erbjuder schackträning för alla nivåer. Nybörjare är särskilt välkomna och för dem har vi en alltid pågående träningsverksamhet. För medel och mera avancerade spelare startar vi träningar löpande när vi har en tillräckligt stor intresserad grupp. Vi har också elitträningar för de riktigt ambitiösa spelarna.

Sidan uppdaterades senast 2023-01-29.