Kategorier
Uncategorized

Säsongen startar 25 augusti – men inte på Storgatan

Sällskapets vårsäsong avslutades abrupt den 14 mars, när hela schackvärlden stängde pga Coronapandemin. Ingen anade då att uppehållet skulle bli så långt. Flertalet turneringar inklusive SM och GP-serien är inställda och schacklivet i Sverige ser betydligt annorlunda ut idag.

Verksamheten i UASS avbröts mitt under Uppsalamästerskapet, som inte kunde spelas färdigt. Turneringen ELO-rapporterades i anslutning till avbrottet. Resten av vårens program blev helt inställt. Förhoppningen var länge att kunna återstarta i vanliga former den 25 augusti med en normal höstsäsong, men det har visat sig att även detta är omöjligt. Vi måste vänta. Läget redovisas fortlöpande på hemsidan. Ganska många medlemmar är i riskgruppen 70+ och är därmed i frivillig karantän.

Eftersom man då har gott om tid har SS Seniorerna – det veteransällskap som normalt träffas varje torsdag eftermiddag – börjat spela på nätet på lichess.org. Underhand har även en del yngre förmågor anslutit till spelet. SS Seniorerna spelar egen turnering torsdagar och olika lagturneringar, både i Sverige och internationellt.

Vår första aktivitet inom UASS äger rum tisdag den 25 augusti som planerat. Däremot spelar vi inte på plats i klubblokalen på Storgatan utan på Lichess i form av en blixtturnering 5+3. Veckan efter spelar vi ännu en blixtturnering på Lichess den 1 september innan Korpen kör igång under fem tisdagar. Även Korpen spelas på Lichess denna säsong tisdagarna fram till 6 oktober. Den 13 oktober har vi vårt årsmöte och längre än så planerar vi inte i dagsläget.

Vi gör nya bedömningar utifrån hur pandemin utvecklas, Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men också den respons vi får av våra medlemmar. Varmt välkomna att höra av er till styrelsens sekreterare Bo Nyberg som tar emot synpunkter på 0708-216057 och bo45nyberg@gmail.com        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *