Kategorier
Information Lagschack Resultat

Svenska Cupen blev en framgång för Uppsalas lag

I helgen avgjordes Svenska Cupen, handikappturneringen där lag från alla divisioner och spelstyrkor deltar. UASS hade ett lag med tre av A-lagsspelarna och en junior och den mixen visade sig riktigt framgångsrik. Efter några inledande vinster mot de starka lagen Eksjö och Skara, men å andra sidan förlust mot Schack 08 Norrköping, fick vi möta Rockaden Stockholm i femte ronden. Seger där hade fört upp upp i toppen och vi hade spelat final i ronden därpå. Nu blev det inte så. Fredrik Andersson gjorde en mäktig prestation mot stormästaren Erik Blomqvist och spelade remi med säker hand, men på övriga bord blev det förlust trots hård kamp. Rockaden vann alltså, men efter en oavgjord mot Sollentuna och en avslutande seger mot Örgryte lyckades vi ta fjärdeplatsen!

Poängfördelningen i laget blev: 1. Fredrik Andersson 4 av 7 p, 2. Torbjörn Glimbrant 5,5 av 7 p, 3. Henrik Malm Lindberg 5,5 av 7 p, 4. Edvin Bannout 3 av 7 p.

Bäst i laget spelade Torbjörn Glimbrant som inte gjorde några misstag utan manövrerade ut sina motståndare med små men effektiva medel. Fredrik Andersson spelade på första bord och mötte spelare ungefär som det vore en SM-grupp i flertalet ronder.  Edvin Bannout tog fullt godkända 3 av 7 på fjärde bordet där han mötte starkare motstånd i flertalet ronder – och mot Rockaden Stockholm var det en elitseriespelare(!) som väntade.

Tisdag den 9 september inleds Korpen. Vi har nu omkring 10 lag i division I och 6 lag i division II vilket är mycket glädjande. I division 1 spelar Bytar, Löten, Ekeby Bruk, Uppresor, Hörnhästen, UMC, Seniorerna, Matematiska USSS I och Kungsängsliljan. I division II spelar USSS Katte och Kadett, Seniorerna II, Dragtvång, Björnligan och Dragtvång. Lösa spelare finns – om du vill spela kan det löna sig att komma ner på Storgatan 11 vid 18.45 eftersom det ibland kan saknas någon spelare i något lag.

Avslutningsvis spelas UASS Septemberturneringar helgen den 13-14 september på Storgatan 11. Samtliga grupper spelar en helg, och den högsta klassen (A) spelar fyra ronder istället för tre. Grupp A får sex deltagare, grupp B åtta deltagare, grupp C sex deltagare och grupp D har sju deltagare, grupp E spelar entimmespartier och har i dagsläget åtta deltagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *