Kategorier
Uncategorized

SM avslutat med en fin Uppsala-framgång

Som vi tidigare rapporterat om har SM spelats i Uppsala Fyrishov, samma lokal som 1985. Då spelade Jonny Hector i SM-gruppen och tog en meriterande sjätte plats. Den här gången gick det ännu bättre. Jonny spelade en mycket fin schack, kolla själv på partisidan – och vann välförtjänt ännu en SM-titel. Grattis GM Hector! UASS hade åtskilliga deltagare och här hittar du alla resultat för Uppsala-SM 2022.

I näst högsta, dvs Mästarelit-klassen, kämpade Jan Johansson länge om segern, men efter en förlust mot slutsegraren Thomas Ernst i näst sista ronden gick den chansen upp i rök och Janne fick nöja sig med 4 av 9.

Thomas Marttala förblev obesegrad i Veteran-Elit och tog en meriterande femteplats med 6 p av 9. I samma klass visade altmeister Börje Jansson, efter en knackig start, att han fortfarande vet hur pjäserna går. Med 5,5 p belade han niondeplatsen. I Mästarklassen gjorde Josef Styf come-back efter 5 år utan tävlingsspel och come-backen slutade med fina 50 procent dvs 4,5 av 9.

Weekendturneringarna, en vardera veckoslut har blivit nästan lika populära som de traditionella klasserna och bjöd på en fin UASS-framgång i form av David Boersma som slog till med en andraplats i tredje Weekendgruppen med 3,5 av 5 möjliga.

Blev det då inga segrare för UASS del. Jodå! Vi har sparat det bästa till sist: I Veteran allmän slog Lennart Forslund till med en riktig knall och vann med 5,5 av 7 den trettioåtta man stora klassen. Lennart tillhörde inte alls favoriterna vad avser rankingtalet – men förväntningar är ju till för att överträffas! I samma klass belade Nils-Erik Berglund och Åke Husman fina åttonde- respektive niondeplatsen med 4,5 av 7. Och slutligen vann Valentin Hassinen i suverän stil klass 4 med 7 poäng av 7 möjliga. Valentin är nybliven medlem i UASS och gick genom hela tävlingen obesegrad. Grattis Lennart och grattis Valentin!

Men schacket tar inte slut i och med SM utan det spelas bland annat Uppsala schackfestival den 5–14 augusti arrangerad av USSS. Och UASS öppnar för höstsäsongen tisdag den 23 augusti med sedvanlig Blixtkväll. Välkomna dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *