Som vi tidigare rapporterat om har SM spelats i Uppsala Fyrishov, samma lokal som 1985. Då spelade Jonny Hector i SM-gruppen och tog en meriterande sjätte plats. Den här gången gick det ännu bättre. Jonny spelade en mycket fin schack, kolla själv på partisidan – och vann välförtjänt ännu en SM-titel. Grattis GM Hector! UASS hade åtskilliga deltagare och här hittar du alla resultat för Uppsala-SM 2022.

I näst högsta, dvs Mästarelit-klassen, kämpade Jan Johansson länge om segern, men efter en förlust mot slutsegraren Thomas Ernst i näst sista ronden gick den chansen upp i rök och Janne fick nöja sig med 4 av 9.

Thomas Marttala förblev obesegrad i Veteran-Elit och tog en meriterande femteplats med 6 p av 9. I samma klass visade altmeister Börje Jansson, efter en knackig start, att han fortfarande vet hur pjäserna går. Med 5,5 p belade han niondeplatsen. I Mästarklassen gjorde Josef Styf come-back efter 5 år utan tävlingsspel och come-backen slutade med fina 50 procent dvs 4,5 av 9.

Weekendturneringarna, en vardera veckoslut har blivit nästan lika populära som de traditionella klasserna och bjöd på en fin UASS-framgång i form av David Boersma som slog till med en andraplats i tredje Weekendgruppen med 3,5 av 5 möjliga.

Blev det då inga segrare för UASS del. Jodå! Vi har sparat det bästa till sist: I Veteran allmän slog Lennart Forslund till med en riktig knall och vann med 5,5 av 7 den trettioåtta man stora klassen. Lennart tillhörde inte alls favoriterna vad avser rankingtalet – men förväntningar är ju till för att överträffas! I samma klass belade Nils-Erik Berglund och Åke Husman fina åttonde- respektive niondeplatsen med 4,5 av 7. Och slutligen vann Valentin Hassinen i suverän stil klass 4 med 7 poäng av 7 möjliga. Valentin är nybliven medlem i UASS och gick genom hela tävlingen obesegrad. Grattis Lennart och grattis Valentin!

Men schacket tar inte slut i och med SM utan det spelas bland annat Uppsala schackfestival den 5–14 augusti arrangerad av USSS. Och UASS öppnar för höstsäsongen tisdag den 23 augusti med sedvanlig Blixtkväll. Välkomna dit!