Kategorier
Uncategorized

Stora Uppsalaframgångar i Spanien och flera turneringar under helgerna

Jul- och nyårshelgerna är stora schackhelger i både Sverige och i andra länder. I Spanien spelade William Cardenas en stormästarturnering i Galicien där han var lägst rankad men överraskade genom att plocka 3 poäng och däribland en fin seger mot portugisen Fernando Ribeiro. Alla övriga spelade hade alltså titlar i turneringen och William bevisade med sitt resultat att han hör hemma bland dem!

I Karlstad spelade Henrik Malm Lindberg under mellandagarna och delade segern med 5,5 av 7.

I Riltonturneringen som fortsätter ända fram till Trettondagshelgen så spelade flera av Uppsalas kämpar. Erik Thörnblad fortsatte plocka poäng efter nyår och landade på fina 6 poäng av 9 och en 16:e plats i Rilton Elo. Joakim Nilsson fick en halva mindre än Erik alltså 5,5 av 9 och hamnade på 31 plats.

I Rilton 1800 vann Erland Jäppinen en fin seger med 6,5 av 7 möjliga, en hel poäng före närmaste motståndaren. Stort Grattis Erland! Och i Rilton 1600 gjorde Akash Mitra samma bedrift alltså seger med 5,5 av 6 möjliga. Lika stort grattis till Akash!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *