Kategorier
Uncategorized

Fina UASS-framgångar i Hasselbacken

Hasselbacken Chess Open vilket också var jubileumsturnering för 150 år firande Stockholms Schacksällskap, blev en fantastiskt fin turnering för oss som deltog. Bra arrangemang ute på Hasselbacken Djurgården och ett internationellt motstånd som inte gick av för hackor.

Fina UASS-framgångar blev det också. Bäst startade Nils-Erik Berglund som inledde med två fina remier mot två betydligt högre rankade spelare, Kim Nygren och inte minst Krum Berovsky – och det fanns bud på ytterligare en halva mot Krum. I slutänden blev det 3,5 poäng av 9. Thomas Marttala tog två IM-skalper mot Istvan Almasi och Rauan Sagit och landade slutligen på 4,5 av 9.

Bo Nyberg gjorde en utmärkt prestation med 4 av 9 – slog bland annat starke norrmannen Vidar Taksrud – och tog rankingpriset! Samma poängantal uppnådde också Lennart Forslund efter en bra insats. I resultatlistan hamnade Henrik Malm Lindberg högt med 5,5 av 9 och en meriterande 57-e plats med ett delat rankingpris som belöning.

Ett stort tack till de som arrangerade och finansierade Hasselbacken Open! Riktigt bra jobbat hälsar vi från UASS-delegationen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *