Kategorier
Uncategorized

Julavslutning den 15 december och ny schackblogg i Uppsala

Den 15 december har vi schackavslutning i UASS. Vi spelar en kortare 5-minutersblixt med V-dalahandikapp och startavgiften är 40 SEK. Senaste anmälan 19.00 sedan drar vi igång sista turneringen innan årsskiftet, men missa för den delen inte turneringsutbudet under julhelgen och mellandagarna. Exempelvis Rilton Cup i Stockholm eller Karlstad Open.

Nu ligger en ny schackblogg uppe på UNT:s portal. Under ett gemensamt paraply kommer fem av Uppsalas många schackprofiler att blogga om allt som handlar om schack i Uppsala. Och spridda utblickar mot det internationella fältet kommer också att göras.

Bland bloggarna återfinns: Carl-Fredrik Johansson, ordförande för vår systerklubb USSS samt Sveriges Schackförbund; Lars Falk: mångårig spelare för UASS samt därtill skribent och inte minst renommerad studiekomponist; Erik Malmstig: som vunnit Lag-SM, Junior-SM och kämpat om senior-SM tidigare, numer framgångsrik lagspelare för Umeå; Henrik Malm Lindberg: som spelar och skriver om schack i olika forme;  Sture Olsson: som varit UNT:s schackredaktör sedan 31 år och samtidigt är han Internationell Mästare i korrschack.

Mästaren vad gäller schackbloggar i Sverige är väl Lars Grahn som i många år har haft en fenomenal bevakning på ”Inte bara schack”. Den nivån får vi kämpa för att hålla, men vi ska i alla fall göra vårt bästa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *