Kategorier
Information Lagschack Resultat

Upsala ASS skuggar täten efter första sammandraget

I de tre första ronderna av Superettan spelade UASS åt sig fyra poäng fördelat på en segermatch mot Limhamns andralag och två oavgjorda mot Burgsvik och Växjö.

På fredagen mötte vi Burgsvik som ju också ramlade ur Elitserien förra säsongen. Vi såg ut att ha bra segerchanser men flera partier vände åt fel håll och vi fick nöja oss med oavgjort 4 – 4. Andra ronden var UASS favorittippade mot Limhamns SK och här mötte vi förväntningarna genom en stabil seger med 6 – 2. Avslutande ronden på söndagen stod Växjö för motståndet. Lite kul är att Växjö i sin förstauppställning har två av Sveriges bästa juniorer i form av Tom Rydström och Mattis Olofsson Dolk.men därtill har man mångårige SM-gruppspelaren Rolf Lekander som nog hade sina allra bästa år på 1970-talet. Efter hård kamp vid många bräden och ett klockstrul som egentligen inte borde hända i tävlingar av detta slag (sammandraget var i övrigt mycket välordnat bör sägas) så slöt även denna match 4 – 4 och ett poäng till UASS. Bra prestationer i laget stod inte minst Malte Burwick, Thomas Johansson, Sverrir Thorgeirson och Jan Johansson för med 2,5 poäng av 3.

I superettan har nu Göteborgslaget Manhem maximala 6 poäng och sedan har UASS samma poäng som Rockaden Sthlm, Burgsvik och Kamraterna. Stor spänning utlovas i den traditionella biblioteksmatchen mot Örebro den 17 januari. Väl mött på stadsbiblioteket alltså!

Ännu en påminnelse om Uppsala möte nästa helg.  Den 29-30 november spelas Uppsala Möte och Novemberslaget, öppet för spelare med maximalt 1632 i ranking. Tävlingen spelas i Uppsala på Bangårdsgatan 13 i Drabanten bara två minuters promenad från Uppsala C. Vi har nu ett ytterst kvalificerat startfält med Daniel Semcesen, Vladimir Poley, Stanislav Tsyhanchuk och Jonathan Westerberg som högst rankade i Uppsala Möte. Fullständig inbjudan finns här med information om priser, tider och hur du anmäler dig. Fortfarande finns tid kvar att anmäla dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *