Om UASS

Upsala Allmänna Schacksällskap,
UASS, bildat 1905, har ca 80 medlemmar i alla åldrar.

Vi har spelkväll tisdagar 18.45–22.30 på Katedralskolan, Rektorsgatan ingång W1, men också verksamhet onsdagar, torsdagar och vissa helger.

Vilka kan vara med?
Alla kan vara med. På UASS spelkvällar deltar normalt ett 30-tal spelare. Två har varit Sverigemästare, några är rena nybörjare – sedan finns alla spelstyrkor däremellan. Var och en kan alltså hitta passande motstånd. Verksamheten ordnas så att det skall bli så jämna och spännande partier som möjligt.

Vad kostar det?
Medlemskap i UASS kostar 700 kronor / år. Passiva och dubbelregistrerade betalar hälften, dvs. 350 kronor/år. Särskilt förmånligt medlemskap erbjuds alla yngre – fram till och med det år man fyller 25 år är kostnaden enbart 200 kr/år. Inbetalning av medlemsavgift sker till plusgiro 337839-5 (Upsala Allmänna Schacksällskap).

Vad står på programmet?
Vårt spelschema framgår under fliken Program, och täcker höstsäsongen 2023.

Gratis för åskådare och tillfälliga besökare
Att besöka UASS för att testa vår verksamhet och se om man trivs kostar ingenting. Viss träningsverksamhet förekommer i klubbens regi. Se hemsidans uppdaterade nyheter för information om tider.

Hur blir jag aktiv?
Tag kontakt med oss genom att besöka UASS på någon av våra klubbkvällar på tisdagar. Vi har nybörjarturneringar regelbundet och när det finns tillräckligt med spelare så startar vi en ny. Du kan också nå tävlingsledaren/sekreteraren Bo Nyberg på 0708 21 60 57 eller bo45nyberg (at) gmail.com.

För nya intresserade vuxna ordnas nybörjartävlingar och nybörjarträningar, vanligen på onsdagar. För pensionärer finns även spel på dagtid torsdag förmiddag. Kontaktperson för nya spelare och för pensionärer är Bo Nyberg 0708 21 60 57 eller bo45nyberg (at) gmail.com.

Styrelse

Magnus Dahnberg, ordförande (valdes vid extra årsmöte 13 juni 2023)
Nils-Erik Berglund, kassör
Bo Nyberg, sekreterare
Henrik Malm Lindberg, ledamot

Leif Karlsson, ledamot och Jonathan Bernhard, ledamot (valdes vid extra årsmöte 13 juni 2023)

Sidan uppdaterades senast 2023-07-17.

3 svar på ”Om UASS”

Hej! Jag heter Linus Eisele och är 20 år. Jag har varit med i andra schackklubbar förut men nu har jag flyttat till uppsala och vill gå med i er schackklubb Uppsala Almänna schackklubb.

Mvh Linus Eisele

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *