Kategorier
Lagschack

UASS tog 6 poäng i första sammandraget i elitserien

I första sammandraget för elitserien så fick UASS förstalag med sig 6 poäng hem. Succe alltså? Nej, tyvärr var det 6 parti- och inte matchpoäng som erövrades.

Siffrorna skrevs till 2,5 – 5,5 mot Eksjö på fredagen, 1 – 7 mot Lund ASK på lördagen och slutligen 2,5 – 5,5 mot Limhamn på söndagen. I ärlighetens namn bör sägas att vi hade bud på fler poäng under helgen. Thomas Johansson spelade ned IM Linus Johansson i Limhamn, Carl-Fredrik Johansson gjorde detsamma mot IM Björn Ahlander i Lund ASK och Måns Svensson hade också en vunnen ställning mot juniorSM-segraren Martin Jogstad från Lund ASK. Men vunna ställningar ska vinnas…

Allt som allt blev helgen dock en stor framgång för Erik Thörnblad som säkrade 1,5 p av 2 efter säkert spel i de båda ronder han spelade. Kul var också att Malte Burwick kunde kämpa ner Christian Jepson i Limhamn och snygga till våra siffror i den matchen. Nu har UASS ingen toppkänning i serien och rimligen blir det en kamp för att klara kontraktet.

Vår nästa match spelar vi med hemmapubliken i ryggen, lördagen den 13 januari, på Uppsala stadsbibliotek. Då är alla schackintresserade i Uppsala med omnejd varmt välkomna att heja fram laget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *