Kategorier
Uncategorized

UASS klarade kontraktet i division 1 efter seger i Östersund

Ett stort grattis till andralaget som klarade kontraktet i den avslutande matchen mot Östersund i division 1 norra. Andralaget som ju spelar i en tuff division 1-serie hade ju bland annat Wasa med flera stormästare i laget att kämpa emot. Inför sista ronden fick man inte förlora emot Östersund och det gick vägen. Det blev istället seger med uddamålet 4,5 – 3,5 och fina segrar stod Erik Thörnblad, Fredrik Attefall, Jaokim Nilsson och Per Bjelvanmark för.

Tredjelaget hade å sin sida  samma utgångsläge i division II, dvs laget fick inte fick förlora mot Fagervik-Sundsvall för då hotade nedflyttning. Men Fagervik hade mobiliserat bra och anförda av Anders Kling slog man tillbaka UASS med 2,5 – 5,5 och därmed får UASS III lämna plats, bara 1,5 partipoäng skiljde upp till Schack 78 som därmed klarade sig kvar.

I division III vann Heby mot UASS och USSS kombinerade fjärdelag med 6,5 – 1,5. Men här inträffade en jätteskräll på fjärde bordet där Akash Mitra slog starke Ilhan Yusupov. Grattis Akash!

Nu är det bara en serie kvar att följa för UASS räkning, nämligen sammandraget den 24-26 mars för superettan där UASS förstalag allså har slagläge för att gå upp i elitserien. Men situationen i toppen är rafflande. Förstalaget ligger just nu på en andraplats vilket betyder uppflyttning. Avståndet ned till jagande Burgsvik som vi möter på fredagskvällen är bara 1 poäng och jagar bakom gör också SK Kamraterna och Schack 08. Sammandraget spelas i Västerås i Växhuset på Viktor Larssons plats på fredag-söndag med början på fredag klockan 18.00. Kom gärna dit och heja fram förstalaget till en elitserieplats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *