Kategorier
Höst 2014 Resultat Uncategorized

SM-tävlingarna i Borlänge avslutade

Nu är SM-tävlingarna i Borlänge avslutade. Vinnare av SM-titeln blev Daniel Semcesen före Erik Blomkvist och Pontus Carlsson. Junior-SM vanns av Joar Ölund och Veteranmästare blev Nils-Åke Malmdin.

För Uppsalas räkning blev SM framgångsrikt. I Veteran allmän lyckades både Bo Nyberg och Nils-Erik Berglund utmärkt. Bosse blev tvåa och N-E fjärdeplacerad med 5,5 av 7 poäng. Därmed spelar de nästa SM i Veteran-Elitklassen. I Veteran Allmän spelade också Göran Lindh på en artonde plats och Sture Olsson på femtonde plats och båda två tog 4,5 av 7, Lennart Forslund tog 3,5 och slutligen tog Kurt Ågren 2,5 poäng. I Veteran-Elitklassen placerade sig Kurt Ekelund som sextonde man och tog 4 av 9 mot tufft motstånd.

I klass II gjorde Jonathan Rydh ett riktigt fantonresultat på 7 poäng av 7 möjliga! Jonathan inte bara vann, han gick också som ende spelare genom SM utan poängförlust. Imponerande. I samma klass var Jonas Arvidsson nära att vinna sin grupp och tog 5,5 av 7. En olycklig förlust i första ronden följdes upp med starka 5,5 av 6 i de följande ronderna och det räckte till en andraplats.  I klass II tog Kenneth Ekman 3,5 av 7 och kom på en tredjeplats i en jämn grupp. Slutligen deltog Erik Mohlin i Weekendturneringens högsta grupp och tog där 1,5 av 5 och hamnade på en tolfte plats.

På juniorsidan deltog flera duktiga killar och tjejer från vår grannklubb i Uppsala: USSS. I Kadett-SM placerade sig Joakim Nilsson på en tredje plats med 6,5 av 9. Klubbkamraten Edvin Bannout tog 5,5 på en sjunde plats och lite längre ner i listan hamnade Linda von Fircks på 2,5 poäng. I klass III vann William Cardenas sin grupp obesegrad på 5 av 7 (Grattis!), Daniel Roos  fick 4 av 7 och placerade sig på en tredje plats. I Minior-SM fick Vitus Buchert 5 av 9 på en trettonde plats och Erik Nilsson tog i samma klass 4 poäng och kom på en tjugofemte plats. Se för övrigt också intervjun med Vitus på SSFs hemsida! Ragnar Jäppinen  tog 8 av 11 i Knatte-Weekend och kom med det fina resultatet på en fjärde plats.

Slutligen spelade åtskilliga unga USSS-spelare i Schackfyranmästaren. Bäst gick det för Nikola Zamac och Algot Sandin på platserna 7-8 som bägge vann sex partier och förlorade två.

Summa sumarum ett lyckat SM med många fina Uppsalaplaceringar. Vi återkommer med flera resultat och reflektioner kring SM.

Ett svar på ”SM-tävlingarna i Borlänge avslutade”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *