Kategorier
Information Schackhistoria Uppsala

UASS säljer delar av sitt litteraturbestånd till medlemmar och andra intresserade

 1. Nu säljer UASS ut delar av sitt litteraturförråd. Hör av er om ni vill köpa detta eller ha mer information om vad vi säljer. Här kommer ett axplock av beståndet:

  Sicilian: Sveshnikov variation (30 SEK)
  Andras Adorjan & Tibor Horvath
  Pergamon Press. 1987. 172 s. Häftad. 21×14,5cm. Mycket gott skick. Behandlar Sveshnikovvarianten av två kännare av öppningen. Såväl de mer ovanliga varianterna då vit… avviker i drag 5, 6 eller 8-10 behandlas, som varianterna 10.Lxf6 och 10.Sd5.

  Easy guide to the Lb5 Sicilian (40 SEK)
  Steffen Pedersen
  Everyman chess. 1999. 128 s. Häftad. 21x15cm. Nära nyskick. Ger ett bra vapen att använda mot sicilianskt Rossolimovarianten mot 2…Sc6 samt Moskvavarianten med 3.Lb5+.

  Starting Out Sicilian Scheveningen (80 SEK)
  Craig Pritchett
  Everyman chess. 2006. 192 s. Häftad. Mycket gott skick. Craig Pritchett takes a fresh look at the ”modern” Scheveningen Approaches for black. Many of the, more than, 50 games featured in the book are played by great names such as Tal, Karpov, Kasparov, Spassky, Svidler, Leko, Kramnik and Sokolov.

  Historiska schackpartier från Philidor till Keres (50 SEK)
  Nils Lundahl & Jan-Erik Westman
  Prisma. 1967. 176 s. Häftad. Hyfsat skick. Ett par lösa sidor där bindningen spruckit annars bra skick. Schackets utveckling 1783 – 1937 belyst i 59 partier med de mest berömda mästarna. Boken behandlar främst de breda dragen i schackets historia och då inte minst hur Steinitz och Lasker tog sig an schackets fundament. Men också hur Nimzowitsch, Reti, Breyer och andra hypermodernister förändrade schacket under mellankrigstiden.

  Schacknytts jubileumsturnering (30 SEK)
  Lars Grahn & Sixten Johansson
  Hebanon. 1980. 63 s. Häftad. 21x15cm. Nära nyskick. Schacknytts jubileumsturnering anordnades med anledning av Schacknytts 10-årsjubileum. Det var den första stormästarturneringen i Sverige sedan Spasskys besök i Göteborg 1971. Flera av de 66 partierna är utförligt kommenterade.

  Ignaz von Kolisch schackmästare och mecenat
  Sthig Jonasson
  Stockholms schackförlag. 1968. 66 s. Häftad. 22x15cm. Nära nyskick. Ignaz von Kolisch var en av 1800-talets stora förgrunsgestalter i det europeiska schacket. Han var österrikare, mecenat och tillhörde världseliten under 1860-talets första hälft. Boken behandlar inte bara Kolisch utan ger också en initierad bild av 1860-talets schackliv och schackvärld.

  The complete Pirc (50 SEK)
  John Nunn
  Batsford. 1989. 216 s. Häftad. 21x14cm. Mycket gott skick. Traditionell öppningsbok med 21 kapitel där Nunn, en av auktoriteterna på området, går genom variant för variant av Jugoslaviskt.

  Tidens Schackbok. En handbok för alla schackspelare (50 SEK)
  Fritz Wigforss & Gideon Ståhlberg
  Tidens förlag. första upplagan uppl. 1984. 227 s. Inbunden. Nära nyskick. Tidens schackbok är avsedd för både nybörjare och för de många spelare som vill förbättra sin taktisk-tekniska förmåga. Spelregler och allmänna principer för spelföringen behandlas ingående i bokens inledande kapitel. I takt med att läsaren tar sig framåt i boken ökas övningsuppgifternas svårighetsgrad.

  Schack i Uppsala under ett sekel. Upsala Allmänna Schacksällskap 1905-2005 (100 SEK)
  Henrik Lindberg/Upsala Allmänna Schacksällskap
  Första upplagan 2005. 156 s. Inbunden. Nyskick. Boken är inte bara ett jubileumsfirande av UASS första 100 år utan också en historik över schacket, spelarna och partierna som formade Uppsalas schackliv under 100 år. I boken medverkar elva initierade spelare, ledare, domare och andra schackpersonligheter med spännande delar av Uppsalas schackhistoria.

3 svar på ”UASS säljer delar av sitt litteraturbestånd till medlemmar och andra intresserade”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *