Kategorier
Inbjudan

Uppsalaframgångar i Weekendklassen i SM!

Nu är ett stort antal turneringar redan färdigspelade i SM. Växjö 2024 har fått sina första gruppvinnare i form av sju segrerare av vardera Weekendklass.

Som vi skrev om tidigare hade UASS-spelaren Hugo Sundell gjort en excellent start i grupp 5 med två raka. Vägen vidare blev lite svårare och i sista ronden krävdes seger mot Jan Johansson för att vinna gruppen. Remi blev resultatet, men en fin andraplats och stort rankinguppsving är inte fy skam. Grattis Hugo!

Vår systerklubb USSS hade också spelare i elden och här blev det succé i grupp 4 med seger för Max Markensten och en tredjeplats för Jonathan Pinheiro Diamant. De båda möttes i första ronden och segern för Max kanske var det som avgjorde gruppen. Grattis till er båda!

I veteran-SM 65+ har UASS-spelarna Kurt Ekelund och Henryk Dolata inlett stabilt med två raka remier och ligger i mittfältet, men många ronder återstår och allt kan hända. Just nu leder Kaj Engström och Nils Åke Malmdin vilka också möts i dagens tredje rond!

Ett resultat som vi också gärna rapporterar kommer från Mästarklassen där två ronder spelats, USSS har Julia Östensson som deltagare och hon har fina 1,5 av 2 efter att ha nitat starke Jan Olov Lind i andra ronden.

I den högsta klassen dvs SM-gruppen finns ingen spelare med Uppsalafärg på tröjan. Där vinner blågult med all sannolikhet, men frågan är om det blir en blågul spelare med en lite ny färgkombination i bagaget. Nuvarande ledaren med två raka, GM Vitaly Sivuk, har som ni säkert vet Ukrainsk bakgrund, och han ser ruskigt stark ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *