Kategorier
Uncategorized

Läget inför sista ronden i Uppsala schackfestival

En dryg vecka med Uppsala schackfestival är snart till ända. Fantastiska partier, mängder av spelare involverade, bra arrangemang och en härlig stämning!

Idag den 14 augusti är det sista ronden och läget ser ut som följer (med Upsala ASS-glasögonen på). I Uppsala Open låg Almir Kicin (UASS) i vinnarhålet fram till gårdagens rond då han tyvärr förlorade mot Vidar Grahn som därmed säkrade segern. Fast chansen finns fortfarande till en andra- eller tredjeplats, men då behöver Almir vinna dagens avslutningsrond mot Ludvig Morell. Kör hårt Almir!

I GM-turneringen har vi Li Min Peng från SS 4 Springare i täten med 6,5 poäng en halva före ukrainaren Vladyslav Larkin och islänningen Stefansson med 6 p. Nu i sista ronden möter Li Min Peng Växsjöspelaren Bengt Lindberg medan Vladyslav Larkin har Jan Johansson (UASS) på sin lott. Janne startade bra med en seger i första ronden, men sedan har det gått troll i pjäsflyttandet. Nu hoppas vi på poäng i avslutningen!

Sist men inte minst spelades också Chock-SM under gårdagen på Schackfestivalveckan. André Nilsson brukar anses vara Sveriges kanske främste chockspelare sedan decennier tillbaka och han visade att den gamla tigern fortfarande har vassa tänder. Tillsammans med Patrik Nyström slog André tillbaka de yngre spelarna och vann i överlägsen stil med hela 7 p av 7 och Li Min peng samt Larkin på andraplatsen. Grattis André och Patrik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *