Kategorier
Uncategorized

Seger i inledningsronden för Jan Johansson

Igår den 8 augusti inleddes Uppsala Schackfestivals GM-turnering där Jan Johansson (UASS) gör en ytterst intressant start. I första ronden vann han ett mycket fint parti mot den lovande IM-kollegan Hampus Sörensen. Redan efter 8 drag satte UASS-spelaren sin unge motståndare under press och tvingade fram stora komplikationer som alltså ledde till seger. Partierna sänds för övrigt live och kommenteras av Jesper Hall och Harry Schüssler. I kommande rond möter Janne en ung indisk tjej, Savitha Shri som gått framåt med stormsteg. Låt oss anta att det också blir ett sevärt parti!

I Uppsala Open började också spelet igår och både Valentin Hassinen och Almir Kicin vann sina respektive partier. Idag fortsätter spelet med andra ronden och även Uppsala Open kan följas live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *