Kategorier
Uncategorized

Uppsala Schackakademi bjuder in till föreläsning om Folke Rogard

Den 14 december klockan 18 håller Henrik Malm Lindberg ett föredrag på Uppsala Schackakademi, virtuellt via Zoom, om Folke Rogard. Det är den i särklass viktigaste svensken i schackets historia. Som FIDE-ordförande formade han världsschacket under några decennier och lade grunden till den struktur vi har ännu idag. Folke Rogard hade många andra strängar på sin lyra, däribland en yrkesbana som (kändis)advokat med många uppmärksammade mål och därutöver ett turbulent privatliv med fem äktenskap, bland annat med Viveca Lindfors.

Anmälan till eventet via facebook https://www.facebook.com/events/196587978593027/

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *