Kategorier
Uncategorized

Fortsatt isländsk ledning i Uppsala Young Champions

FM Dagur Ragnarsson har nu tagit en ensam ledning i Uppsala Young Champions. Efter sex ronders spel så toppr den unge islänningen med 4,5 p före ett koppel spelare, FM Toivo Keinänen Vignir Vatnar Stefánsson, Isak Storme och FM Oliver Aron Jóhannesson, som samtliga har 4 poäng. Storme är alltså bäste svensk hittillts. Nu har också Uppsalaspelarna börjat röra sig uppåt i tabellen. Bäst går det för Joakim Nilsson som har lite häng på toppen med 3,5 av 6.

Ett av turneringens utropstecken är Vitus Buchert som trots starkt motstånd har tagit 3 poäng och har hittills 68 färska Elo-poäng. Lika många poäng (3) har William Cardnas samlat ihop och även han kan nå en fin placering vid en stark avslutning. I dagens rond(7) möts föst och främst: Dagur Ragnarsson – Oliver Aron Johannesson och Isak Storme – Toivo Keinänen. Om Ragnarsson tappar poäng i dagens islandsmöte kan någon av de övriga som nu ligger på 4 poäng komma ikapp inför onsdagens två finalronder.

Tisdagens rond börjar 15.00 och kan ses här eller på plats på Uppsala Schackcentrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *