Kategorier
Uncategorized

Uppsala Young Champions avgjordes i sista ronden

Inför sista ronden i Uppsala Young Champions hade vi det läget att hela flera spelare delade ledningen med 5,5 av 8. Dagur Ragnarsson, Vignir Vatnar Stefansson och Martin Jogstad. Isak Storme, Felix Tuomainen skuggade bakom täten liksom Toivo Keinänen och Oliver Aron Johannessen med 5 poäng. Uppsalahoppet William Cardenas var en poäng efter med 4,5.

I sista ronden fanns flera toppmöten att se fram emot: Martin Jogstad mötte bland annat Vignir Vatnar Stefansson. Men William Cardenas var den som satte press på sina medtävlare genom att snabbt vinna mot klubbkamraten Vitus Buchert (USSS) och hamnade därmed på 5,5 av 8. Lika många poäng tog Isak Storme och Felix Tuomainen som remiserade inbördes. När Dagur Ragnarsson vann mot Jung Min Seo ryckte han upp i ledningen på 6,5 poäng. Men kvar var partiet mellan Jogstad och Stefansson som då hade blivit ett tornslutspel med klar fördel för islänningen. Två förenade merbönder på kungsflygeln marcherade ner mot Jogstads kung och efter en fin avvecklingsmanöver vann Stefansson.

Det blev alltså dubbelt isländskt i topp i Uppsala Young Champions. Dagur Ragnarsson och Vignir Vatnar Stefansson blev segerduon med 6,5 p av 9. Stort Grattis! Bäste Uppsalaspelare blev William Cardenas med 5,5 p och därefter Joakim Nilsson med 4,5 p och Vitus Buchert med 4 p.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *