Kategorier
Schackhistoria Uppsala SM i Uppsala

SM i Uppsala 1985

Nu drar det snart ihop sig till SM i Örebro. Inte minst ser vi fram emot Fredrik Anderssons start i Mästar-elit där han har rejält med motstånd, men chansen finns till avancemang till SM-gruppen.

I väntan på SM-starten tänkte vi visa lite smått och gott från UASS-arkivet. Temat är SM i Uppsala. Två gångar har Uppsala, och UASS i första rummet, arrangerat svenska mästerskapen i schack. Första gången var 1923 men det kommer vi tillbaka till. Andra gången var 1985 alltså samma år som sällskapet firade 80-årsjubileum.

Tävlingen ägde rum i Fyrishallen med över 1000 deltagare under två veckor, numer nöjer sig SM-arrangörerna med en veckas tävlingar. De fyra som nog drog det tyngsta lasset syns på bilden: Sven Hagberg, Åke Tapper, Arthur Illerbrand, och Nils Eriksson. Arthur var SM-general och förberedde sig och noggrant för detta. De av SM-funktionärerna som fortfarande är aktiva kan vittna länge och väl om detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *