Kategorier
Uncategorized

Uppsala Möte efter första dagens spel

Helgen den 12-13 november spelas Uppsala möte. Spelet inleddes på lördag morgon med tre snabba och sedan två långa partier och avslutas idag söndag med två långpartier. Hittills har vi en tämligen överraskande ledartrio som har samlat ihop 4,5 av 5. Då tänker jag i första hand inte på segraren förra turneringen Simon Rosberg och inte heller på Jonathan Westerberg som ju var överlägset högst rankad i turneringen. Nej överraskningen står unge Ludvig Carlsson vann tre raka partier sedan en remi mot nämnde Rosberg och sedan en ny seger mot UASS nyförvärv Mohammed Haj-Bakkor.

Efter den unga ledertrion skuggar en kvartett äldre rutinerade spelare med 4 av 5. Almir Kicin, GM Thomas Ernst, Kent Ängskog och Peter Bytar. Bytar slog Harald Lögdahl i femte ronden och verkar vara på gång! I rond 6 möter Ludvig Carlsson Jonathan Westerberg och på andra bord tar sig Kent Ängskog an Simon Rosberg.

I Novemberslaget för spelare under 1632 har unge Akash Mitra gjort en superinsats så här långt. Akash har vunnit fem raka och leder i ensamt majestät på fem poäng före Erik Nilsson på andra plats med 4 p och ett koppel spelare på 3,5. I dagens första rond möter Akash Albin Sandin medan Per Nyberg och Erik Nilsson möts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *