Kategorier
Inbjudan

Jan Johansson vann Bo Nybergs minnesturnering

Bo Nybergs minnesturnering, döpt efter UASS tidigare ordförande och mångårige tjänare av schacket i Uppland, samlade hela 76 deltagare och fick en rafflande avslutning. Tävlingen avgjordes först i sista ronden där Jan Johansson (UASS) ställdes mot Zavisa Knezevic (Solna SS) på toppbordet. Samtidigt mötte Mohammed Haj-Bakkor (UASS) David Lundberg (LASK) på bord två. Jan, Zavisa och Mohammed ledde då samfällt på 6 av 7 med David en halva efter, men av dessa hade Jan lite sämre kvalitetspoäng så seger var ett måste för den gamle Sverigemästaren.

När sista draget var gjort hade Jan besegrat Zavisa och David slog Mohammed och därmed blev det Uppsalaseger med Jan Johansson i topp i den första upplagan av minnesturneringen och LASK i form av David Lundberg bärgade andraplatsen en halvpoäng efter! Bäste junior med 6 poäng av 8 blev Oliver Nilsson från Trojanska Hästen och alla resultat i övrigt hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *