Kategorier
Uncategorized

UASS tog en viktig seger i superettan på Stadsbiblioteket

Igår lördag den 11 januari tog Upsala ASS en viktig seger mot Stockholmslaget Kristallen i Superettan. Vi spelade den 21 raka biblioteksmatchen och nu var det alltså bottenmöte mot Kristallen. Efter bara 2 timmar kunde UASS inregistrera första segern i form av Thomas Marttala som vann pjäs och därmed partiet, men han stod bra redan när misstaget kom. Därefter vann lagen på olika bord under några spännande drabbningar. Jan Johansson lurade Fredrik Lindh på första bordet i en något sämre ställning och Stephan Wagner utnyttjade effektivt att svårt misstag av motståndaren. Det sista partiet blev också det avgörande: På bord 5 hade UASS ett klart övertag men frågan var om motståndaren skulle kunna få till stånd remischackar. Efter spännande vändningar kunde dock Henrik Malm Lindbergs kung gömma sig framför de egna bönderna på damflygeln, och då återstod inget annat för motståndaren än att sträcka fram näven. 4,5 – 3,5 skrevs resultatet. En viktig seger för laget som nu kan blicka uppåt i tabellen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *