Kategorier
Uncategorized

Löten vann Korpen denna säsong och Seniorerna II vann andra divisionen

Korpen fick en rafflande avslutning i tisdags kväll då Bytar och Hörnhästen ledde en halva före Löten. Ödet ville inte att Hörnhästen skulle vinna utan laget togs ned på jorden av Seniorerna med hela 0-3 som därmed gav Seniorerna en liten chans i slutstriden. Bytar och Löten kämpade sida vid sida. För Löten vann Thomas Johansson efter en mycket vacker slutforcering med två lätta och ett torn som gradvist närmade sig motståndarens kung. Till sist var det bara två partier var kvar. På tredje bord spelade Per Bjelvenmark (Löten) mot Magnus Dahnberg (Korpgluggarna) och på den andra sidan var det Kurt Ekelund (Kungsängsliljan) som kämpade mot Peter Bytar. Löten behövde en halva mer för att gå förbi. Om båda spelarna skulle förlora skulle å sin sida Seniorerna knipa förstaplatsen. I tidsnöd och i olidlig spänning lyckades Per
Bjelvenmark hålla remi medan Peter Bytar förlorade sitt parti mot
Kurt Ekelund. Summa sumarum: Löten vann med 10,5 en noslängd före Seniorerna och Bytar i nämnd ordning på 10 poäng vardera.

I division II vann Seniorerna II hela serien med 10 p. efter att ha slagit O-O-O i sista ronden med 2-1 och främsta konkurrenten Dragtvång orkade bara med 1,5-1,5 mot Höganäs. Dragtvång höll dock undan och blev tvåa på 9 p och trea blev N2D2 med 8.5 p. Nu väntar höstsnabben på tisdag den 15 oktober kl 18.45. Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *