Kategorier
Uncategorized

Schackveckan fylld med aktiviteter i Uppsala

Veckan som kommer 4-10 mars blir fylld av schackaktiviteter i Uppsala i olika former. Först ut på måndag är Uppsala Schackakademi http://www.usss.se/wp/?p=3670som inleder sin verksamhet med att Henrik Malm Lindberg föreläser om Salo Flohr i Uppsala. Schackakademin kommer att ha aktiviteter många måndagar framöver (kl 18-20) och nästkommande föreläsning hålls den 18 mars av William Cardenas om Magnus Carlsen och sedan är det dags för Peter Holmgren som talar om Gideon Ståhlberg den 25 mars. Allt detta hålls på Uppsala Schackcentrum
Sysslomansgatan 8, 1 tr (kod 1065).

På tisdag den 5 mars spelar UASS sin femte rond i Uppsalamästerskapet i klubblokalen på Storgatan. Nu leder Börje Jansson odelat på 4 poäng av 4 och frågan är om Rikard Axelsson kan stoppa hans framfart på tisdag. På onsdag den 5 mars spelas onsdagsturneringen i UASS rond 6, vilket är slutronden för deltagarna. Sedan i helgen blir det allsvenskt schack igen. Lördag den 9 mars är det dags för spel i superettan där UASS möter Rockaden II på bortaplan, ännu en viktig match där vårt lag behöver ta poäng. Samma lördag spelas Lördagsblixt på USSS med inledning 10.00.

På söndag den 10 mars spelar UASS olika lag sin näst sista rond i allsvenskan. Andralaget möter då SS 4 springare i Division 1 på hemmaplan dvs klubblokalen på Storgatan. Tredjelaget möter Uppsalalaget Schack78 i division 2, fjärdelaget som främst besår av spelare från USSS möter Täby SK på bortaplan och femtelaget i samma serie möter Solna SS II på bortaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *