Kategorier
Uncategorized

Tung helg för UASS första och andralag – men tredjelaget går mot serieseger

Det blev en poängfattig helg för UASS första- och andralag i helgens omgång av allsvenskan

Matchen mot SK Rockaden i elitserien blev ett litet fall framåt i relation till matchen mot Viking på stadsbiblioteket.
UASS kämpade till sig tre remier av Jan Johansson, William Cardenas och Johan Sittenfelt. William hade ett maratonparti mot IM Thomas Engqvist – ett damslutspel som såg ut att vara förlust men till sist lyckades William rädda remin.

Andralaget tog emot Södra SASS på hemmaplan och hade länge goda chanser till matchseger. Bland annat hade både Kurt Ekelund och Joakim Nilsson fina ställningar som bara fick halv utdelning. Henryk Dolatas öde var bittert. I en ställning där han dominerade partiet och tyckte sig vara på väg att avgöra fick motståndaren in en riktig stjärnsmäll. Med hjälp av ett damoffer kunde Bo Adler vända partiet och istället för en hel UASS-poäng blev utdelningen noll poäng. Slutresultatet 3-5 innebär att UASS andralag nu får en helt avgörande match mot Schack 64 Haparanda helgen 10-11 mars.

Om första- och andralaget kämpar för att undvika nedflyttning så har tredjelaget en bättre sits i sin Div 3-grupp. I helgen vann laget stort (6-2) mot Västerås SK IV och går nu mot serieseger mede minst oavgjort i sista ronden. Segrade i laget gjorde: Per Bjelvenmark, Fredrik Attefall, Ove Attefall, Jonas Arvidsson och Nils-Erik Berglund. Fjärdelaget som vi har gemensamt med USSS ångar på i sin serie (Div 3) och fick oavgjort mot Täby SK. Här gladde inte minst Erland Jäppinen som vann på första bord mot Jan Engfeldt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *