Kategorier
Uncategorized

Första nederlaget för förstalaget

Inför helgens match mot toppkonkurrenten Stockholms SS hade UASS vunnit fyra raka matcher i superettan. Men i femte ronden blev det tvärstopp. Stockholms SS vann med 5,5 – 2,5, vilket ser ut som klara siffror, men det blev en större seger än vad partierna gav en antydan om. På femte bordet hade exempelvis Carl-Fredrik Johansson spelat upp en vinstställning mot Luis Couso och på sjunde bordet pressade Måns Svensson sin motståndare under stora delar av partiet. UASS ligger därmed på tredje plats och kämpar närmast med Burgsvik och Schack 08 om den andra elitserieplatsen. Nästa match blir mot Rockaden II som visade styrka i sin match mot Västerås.

I division 1 norra så spelade UASS II mot Hässelby och vann en storseger med 6 – 2 efter att man på de fem sista bonden nollat Hässelby. Både William Cardenas och Joakim Nilsson visade god form inför sportlovsturneringen.

Tredjelaget hade ett minisammandrag i Umeå och spelade två matcher där tillsammans med Schack 78 mot två Umeålag – SK Rockaden Umeå II och Akademiska Schacksällskapet. Mot Rockaden Umeå II blev det knapp förlust med 3,5 mot 4,5 medan vi vann mot Akademiska Schacksällskapet med 5,5 mot 2,5. Fullpoängare för UASS under Umeåturnén blev Bo Nyberg, Kenneth Ekman och Victor Carlfors. I den sistnämnda matchen vann Kurt Ekelund en meriterande seger mot FM Göran Broström. Den som är kunnig i svensk schackhistoria vet att nämnde Broström har representerat Sverige i schackolympiaden i Lugano 1968 – där för övrigt Börje Jansson toppade det svenska förstalaget. Grattis Kurt!

Fjärdelaget vann sin match mot Ålands SF med 5-3 efter att man vunnit stort på slutborden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *