Kategorier
Uncategorized

Nu är Korpen färdigspelad – KM väntar

Nu i veckan spelades Korpen klart. Det var spänning i bägge divisionerna och i division II blev det en raffinerad avslutning. Seniorerna II var tvungna att hämta in en poäng mot Dragtvång för att gå förbi och det höll så när på att gå eftersom de slog USSS Kadett med 3-0. Till sist lyckades dock Dragtvång hålla undan och vinna med 2,5-0,5 mot O-O-O. I tabell hamnade då Dragtvång och Seniorerna II på samma poäng 11 men Dragtvång vann då på särskiljning. Trea blev USSS Katedral på 8 poäng.

I division I var förutsättningarna liknande. Bytar behövde ta ikapp 1 poäng för att gå förbi Löten och satsade naturligtvis på storseger mot Bönderna. Samtidigt hade Löten en oviss match mot Seniorerna så det var långt ifrån klart när ronden startade. Efterhand visade det sig att Bytars satsning inte riktigt höll utan de fick nöja sig med 1,5-1,5 mot Bönderna och Löten lyckades å sin sida med en storseger mot Seniorerna I. Sluresultatet blev därmed att Löten vann med 12 poäng före Bytar med 8 och sedan Bönderna på tredje plats med 8.

Resultat i rond 5. Division I: Löten – Seniorerna 3 – 0; Bönderna – Bytar 1,5 – 1,5; Uppresor – Kungsängsliljan 1,5 – 1,5; JMC – Hörnhästen 0,5 – 1,5. Division II: O-O-O – Dragtvång 0,5 – 2,5; USSS Kadett – Seniorerna II 0 – 3; DTJ – USSS Katedral 1 – 2. Frironden hade Stalemates.

Nu blir det nya tävlingar. Tisdag den 20 oktober är det Höstsnabben och den 27 oktober börjar KM och nu på måndag den 19 är det det extrainsatta ”Schack på Internet”med Henryk Dolata. I helgen spelas också Allsvenskans första rond för alla divisioner under superettan. UASS andralag möter Borlänge borta i division II, vårt tredjelag möter Tyresö hemma i en annan division II-grupp och slutligen har vi det kombinerade laget UASS/USSS som möter Vallentuna borta i division III.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *