Kategorier
Information SM 2016 SM i Uppsala

Joakim Nilsson delad segrare i Junior-SM i Sunne

Nu är schack-SM avslutat i Sunne och då är det knappt ett år kvar innan SM i Uppsala 2016 slår upp portarna på Uppsala Konsert och Kongress!

Vi har flera glädjande resultat att rapportera från Sunne. Joakim Nilsson, som representerade USSS, har tagit ett stort kliv framåt den senaste säsongen och fick nu till en riktig fullträff genom att dela segern i årets Junior-SM med samma poäng som Martin Jogstad och Joakim Mörling från Limhamn. I särspelet som följde tog sig Mörling vidare och vann över Jogstad i finalen och Joakim Nillson blev därmed tredjepristagare i Junior-SM. Strongt jobbat!

I Veteran-SM klarade sig Kurt Ekelund bäst av de UASS-spelare som ställde upp. Kurt blev sjua på 5,5 poäng av 9, Bo Nyberg tog 4,5 p och Ulf Norevall 4 p av 9. I Klass II blev Jonas Arvidsson grupp- och klassegrare med 5,5 av 7 och i Klass III gjorde Anders Wallgren samma bedrift med 5 p av 7. Grattis Jonas och Anders!

Juniorklasserna hade många deltagare från USSS. Här följer bara några av deras fina resultat. Erland Jäppinen blev femteplacerad i Kadett-SM med 6 poäng av 9 och Vitus Buchert tog 4 av 9 i samma klass. I minior-SM blev Erik Nilsson femteplacerad med 6 av 9 och Akash Mitra tog 4,5 p i samma klass.

Slutligen kan vi också notera att Carl-Fredrik Johansson blev omvald för ytterligare en period som SSF-ordförande och Carl-Fredrik presenterade på kongressen lite av arrangemangen kring SM i Uppsala 2016 på UKK. Det blir den stora utmaningen för Uppsalaschacket under året som kommer. Hemsidan till arrangemanget är redan uppe och där ser man lite av hur evenemanget kommer att gå till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *