Kategorier
Uncategorized

Fortsatt spel i superettan för Upsala ASS – men seger för tredjelaget

Det ville sig inte för Upsala ASS förstalag i de tre sista ronderna av superettan. Tre raka förluster mot Manhem, Kamraterna och Umeå blev det och därmed ingen uppflyttning till elitserien utan istället en femteplats. Vann gjorde istället Burgsvik före Manhem som alltså båda två tar klivet upp medan Örebro SS och Limhamn får lämna serien.

I division 1 norra hade UASS behövs slå Gnarp borta men kom inte riktigt ända fram. Två vinster av Joakim Nilsson och Erik Thörnblad räckte inte utan oavgjort innebär att UASS andralag tar klivet ned i division II nästa säsong.

I division III har vi det stora glädjeämnet för säsongen nämligen tredjelaget. Vi behövde ta oss förbi Heby i sista ronden och det lyckades tack vare en knapp seger med 4,5 – 3,5 mot Fagersta södra. Segerherrar i matchen blev Thore Agnäs, Kenneth Ekman, Anders Vallgren och Kurt Ågren och den sista remin bärgades av Per Nyberg. Grattis! Fjärdelaget avslutade med en förlust mot ett betydligt högre rankat lag, Västerås SK IV med 1-7. Därmed är det allsvenska spelet slut för säsongen som alltså innebar en uppflyttning och en nedflyttning för andra respektive tredjelaget till div II näösta säsong 2015/16.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *