Kategorier
Uncategorized

Stor schackhelg och framgångar för Uppsalaspelare

På Färöarna spelades det Nordiska mästerskap för ungdomar. I E-gruppen, för de yngsta, ställde Akash Mitra upp och tog 2 poäng av 6 i sitt första internationella mästerskap. I grupp C ställde Joakim Nilsson upp och tog finfina 4 p av 6 och kom strax utanför medaljplats. Joakim blev alltså fyra på särskillning i ett mycket kvalificerat sällskap.

I Skara spelade man snabbschack och där deltog både Torbjörn Glimbrant och Fredrik Andersson från UASS. Torbjörn höll sig i tätgruppen hela tävlingen och kunde efter en avslutande saeger knipa tredjeplatsen med 6 av 8. Fredrik tog 5 av 8 efter en fin upphämtning de sista ronderna.

I Växjö spelades Elite hotel Open som också ingår i den nationella GP-serien. Både deltagarantalet och spelstyrkan hos deltagarna var uppseendeväckande högt. Tre av UASS spelare deltog, Carl-Fredrik Johansson och Erik Thörnblad fick 4 poäng av 8 medan Dylan Frantz skuggade med 3,5 poäng. Samtliga hamnade i mittfältet av det starka startfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *