Kategorier
Uncategorized

Seger för Upsala ASS i superettan

Den fjärde ronden av allsvenskan slutade med seger för Upsala ASS. Biblioteksmatchen som spelas varje säsong är ju lika viktig som vilken annan match som helst, men ändå lite trevligare att vinna inför hemmapubliken. Så blev det också och segersiffrorna mot Örebro SS skrev 6 – 2. Sanningen att säga hade Örebro ett lite försvagat lag så matchsegern var förväntad givet rankingskillnaden lagen emellan. Vann för UASS gjorde Sverrir Thorgeirson, Henrik Malm Lindberg, Torbjörn Glimbrant och Carl-Fredrik Johansson. Särskilt trevligt var det att se Sverrirs seger mot Curt Gruvaeus som har många meriter, men Sverrir vann alltså ett fint parti och går från klarhet till klarhet. Ett stort tack till stadsbiblioteket i Uppsala som inhyser oss varje år! Därmed ligger UASS i slagläge inför de resterande ronderna. Tabellen haltar tack vare att åtskilliga lag har spelat fler matcher än UASS men mycket tyder på att vi kommer att vara med och kämpa om uppflyttning i slutronderna.

I de övriga matcherna blev det ett blandat resultat för UASS räkning. Andralaget spelade mot Stockholms SS i division 1 norra. Nu blev Stockholmarna alltför tuffa och vann med 5,5 – 2,5. Men dagens stora överraskning stod Karl-Olof Cederberg för när han slog KO(!) på Dan Uddenfeldt som ju har varit en av Sveriges bästa. Vann gjorde också Juan-Pablo Fernandez medan Johan Sittenfeld gladde med en remi mot bra motstånd i comebacken.

UASS tredjelag spelade oavgjort mot Heby och därmed ligger laget på andra plats i division 3 med klara chanser till uppflyttning. Här vann Erik Thörnblad, Shyam Ranganathan och Thore Agnäs. Fjärdelaget spelar i samma serie och fick en 8 – 0-seger mot Fagersta som dessvärre lämnade walkover i matchen.

Nästa rond i allsvenskan spelas den 31 januari och 1 februari och då möter förstalaget Rockaden Stockholm II. En viktig match för att hänga på i toppen!

Missa inte tisdagens tävling Nyårssnabben som spelas över 6 ronder snabbschack som första deltävling i GP-serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *