Kategorier
Uncategorized

Turneringar under helgerna. UASS fick segrare i Karlstad Open!

Under jul- och nyårshelgerna har vi en rad turneringar för spelsugna schackspelare. Störst och populärast bland dem är nog Rilton Cup som spelas i Stockholm mellan 27 december och den 5 januari. Det internationella startfältet innehåller flera intressanta toppnamn med Jon Ludvig Hammer och Michal Krasenkow som kanske de mest namnkunniga – men leder gör svensken Nils Grandelius på 4 poäng av 4 och han möter Krasenkow på Nyårsdagen.

Flera sidoturneringar ingår också i turneringskonceptet bland annat Rilton ELO, Rilton 1800 och Rilton 1600. Flera Uppsalaspelare deltar och hittills har vi Erik Thörnblad (UASS) strax efter toppen i Rilton ELO med 3 poäng av 4 och ett spännande möte med tysken Jörg Wengler idag. Dylan Frantz (UASS) och Joakim Nilsson (USSS) har båda 2 poäng av 4 och Bo Nyberg (UASS) 1 poäng inför dagens rond. I Rilton 1800 har man bara spelat 2 ronder än och där har Ashoke Mitra (UASS) 1,5 poäng och Lennart Forslund (UASS) 1 poäng inför dagens rond.  Och slutligen har vi Rilton 1600 som ännu inte har startat men där USSS har flera deltagare, bland annat Erik Nilsson och Akash Mitra. Följ dem gärna via Chess Results eller via den förnämliga hemsidan.

Men också i Karlstad spelades det schack i mellandagarna. Turneringen spelas över sju ronder och fick denna upplaga 106 deltagare från främst de nordiska länderna. Efter en spännande avslutning kunde Henrik Malm Lindberg från UASS till sist ta hem segern med 6 av 7 poäng och på på bättre kvalitetspoäng än tvåan Kent Ängskog och trean Thomas Ernst. Från USSS deltog Erland Jäppinen som nog svarade för turneringens största knall redan i första ronden då han slog Tomas Arvidsson från Schack 08 Norrköping!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *