Kategorier
Uncategorized

Ny seger för Upsala ASS förstalag i superettan

Helgens seriespel erbjöd en ny seger med 6 – 2 som slutresultat för UASS förstalag. Laget spelade mot Rockadens Stockholms andralag och  ratingskillnaden talade till UASS fördel. Efterhand utvecklade sig matchen ungefär som styrkeskillnaden indikerade. Bra insatser gjordes av Jan Johansson som vann ett fint parti på andra bord och Karl-Olof Cederberg som följde upp sin fina insats för andralaget med att nu vinna för förstalaget – och med samma giftiga öppning! Nästa match går av stapeln mot Schack 08 (Norrköping) lördagen den 7 mars i klubblokalen. Sedan följer sammandraget i Malmö 20-22 mars.

I övrigt förlorade andralaget sin match mot Sollentuna/4 springare med 2,5 – 5,5 trots vinst på de tre sista borden med 2,5 – 0,5 efter segrar av Johan Sittenfelt och Kurt Ekelund. I division tre kämpade tredjelaget till sig ännu en seger och nu var det Horndal som stod för motståndet. Thore Agnäs, Nils-Erik Berglund och Lennart Forslund bidrog verksamt genom att vinna. Inför sista ronden har tredjelaget chans på seger, men kämpar mot Heby SK som har lika många poäng men ett partipoäng mer. Vårt fjärdelag, slutligen, gjorde en fin insats trots en ratingdifferens och en wo på sista bordet. Förlusten skrevs till 3,5 – 4,5 efter att ungdomarna Joakim Nilsson, Vitus Buchert och evigt unge Bo Nyberg visat framfötterna genom att vinna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *