UASS fick blandade framgångar i årets allsvenska serie – men det bästa återstår!

Årets allsvenska seriespel är över för 3 av de 4 lagen i UASS. Andralaget spelade sin sista match mot SK Passanten i division I. På de sista borden dominerade vi eftertryckligt med segrar för både Henryk Dolata och Almir Kicin, men på de tre första borden var Passanten starkare och slutresultatet 3,5-4,5 innebär därmed att UASS spelar i division II nästa säsong.

I division III spelade UASS tredjelag mot Åland som händelsevis hamnade i samma serie. Vi vann med 5 – 3 efter segrar av Nils-Erik Berglund, Lennart Forslund och Kurt Ågren. Därmed fick UASS en fin tredjeplats efter Uppsalalaget Schack 78 som gick genom serien utan poängförluster. Grattis!

I division III, där UASS ju också ställer upp med ett lag tillsammans med USSS juniorklubben i Uppsala, blev det en resa till Västerås i sista ronden. Resultatet blev 2,5 – 5,5 efter att Jonas Arvidsson förstärkt ungdomslaget med en seger på första bordet och Joakim Nilsson vunnit på sista bordet. Tabeller och matchresultat finns på Sveriges Schackförbunds hemsida för allsvenskan.

Men superettan och elitserien har sina tre sista ronder kvar att spela. Slutsammandraget spelas i Västerås fredag-söndag 15-17 mars på stadshotellet. UASS som ju ligger i toppstriden i superettan har följande program i de tre sista ronderna: Fredag Limhamns SK II, Lördag Majorna SK, Söndag SK Kamraterna. Trevligt nog ser vi att Limhamn själva har tippat seger för UASS mot dem, om vi dessutom skulle vinna mot Majorna kan det vara en helt avgörande match mot SK Kamraterna i sista ronden!

 

Ett svar på ”UASS fick blandade framgångar i årets allsvenska serie – men det bästa återstår!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *