Kategorier
Inbjudan

Schack i Uppsala kommande veckor

Nu när SM i Växjö är avslutat blir det lite mindre att rapportera om på schackfronten. Men höstsäsongen står och väntar och det finns också andra evenemang som stundar.

Upsala ASS slår upp portarna för verksamheten på tisdag den 20 augusti kl. 18.45 i form av en Blixtkväll och samtidigt startar säsongen 2024/2025. Efter en ytterligare blixtkväll den 27 augusti kommer vi att spela ännu en upplaga av Uppsala-korpen – som har anor från 30-talet – med början 3 september över fem ronder. Vi spelar med betänketiden 90 minuter + 30 sek/drag utan rankingberäkning i tremannalag. Tävlingen är öppen för alla spelare utan krav på klubbtillhörighet. Samla ihop er och anmäl ett lag, minst tre man, och skulle man ha färre än tre så kan vi alltid komplettera med kombinationer av olika slag!

Ett spännande evenemang som den andra stora klubben i Uppsala arrangerar, Uppsala Skolschacksällskap, är Uppsala Schackfestival. Anmälan till Schackfestivalen 2024 är öppen sedan en dryg vecka tillbaka och datumen för årets upplaga av tävlingarna är 9-18 augusti. På schemat står bland annat en weekendturnering 9-11 augusti (90+30 fem ronder), Uppsala open 12-18 augusti (90+30 sju ronder) och en blixttävling 15 augusti (3+2 elva ronder) – Jung Min Seo finns på startlinjen. Tävlingen, som spelas i Uppsala DC på St. Olofsgatan 40, brukar vara välbesökt och är rolig både för spelare och åhörare!

V-Dala schacksällskap har också verksamhet under terminstid alltså inte nu under sommaren. De spelar från kl. 19 på måndagar på V-Dala nation oftast men inte alltid i Röda Rummet på nationen, ibland nyttjas Falurummet. Någon hemsida har inte föreningen (ännu) inte men däremot en Facebook-sida med livlig aktivitet.

På lördag den 20 juli firar schackspelare och schackförbund över hela världen. Världsschackförbundet FIDE fyller nämligen 100 år och firar jubileet stort och fint. Ni kan vänta er lite firande också på dessa sidor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *