Kategorier
Inbjudan

Bo Nyberg har lämnat oss

Upsala ASS har tyvärr sorg idag. Vår hedersmedlem, mångårige fd ordförande och nuvarande styrelseledamot Bo Nyberg orkade inte längre med den svåra sjukdom han led av. Våra tankar går i första hand till hans familj.

Bosse har varit helt oumbärlig för klubben och Uppsalaschacket under flera decennier och var aktiv in i det längsta med klubbtävlingar, ungdoms- och pensionärsschack samt allehanda sysslor som behövs för en schackklubb. För spelare utanför Uppsalaschacket har man nog främst känt Bosse som SM-deltagare, hela 58 starter blev det och den senaste i Helsingborg i Veteran-klassen sommaren 2023 (10 plats) då han bland annat hyllades med en stående ovation.

Bland hans många insatser för schacket fanns också ett engagemang för handikappade. Han arrangerade den första riktiga stora schackturneringen för rörelsehindrade under World Cup i Skellefteå 1989. Under 1980-talet arrangerade han också en rad riksmästerskap för RBU (Rörelsehindrade Barn och Ungdomar) och redan 1973 läste han in två schackböcker för synskadade.

Alla vi som lärde känna Bosse minns honom med stor värme och saknad.

Bo Nyberg 1945-2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *