Kategorier
Uncategorized

Blandad kompott för förstalaget i Superettan

Helgens drabbningar i Stockholm bjöd på ett blandat resultat för Upsala ASS förstalag. I första matchen mot Farsta SK vägde det lite över till Farstas fördel. Men chansen fanns till poäng, inte minst efter att Jan Johansson och Jonathan Bernhard fällt sina respektive motståndare. Det sista partiet avgjordes inte förrän efter 6 timmars kamp. Då hade Henrik Malm Lindberg först spelat upp en vinstställning mot Krister Lagerborg, tappat fördelen och hamnat i ett remislutspel med varsitt torn och en merbonde. Men tornslutspel är svåra att spela (mycket lättare att stå bredvid) och efter en miss var Farstaspelaren nere för räkning. Synd bara att inte heller denna vinstställning kunde förvaltas utan partiet slöt remi efter 124 drag och UASS förlorade med uddamålet.

Söndagens match spelades mot Kristallen på legendariska Katarina Bangata (där Lennart ”Nacka” Skoglund växte upp). Länge vägde matchen mellan ett möjligt oavgjort resultat och en seger för UASS. Viktigt var att Juan-Pablo Fernandez lyckades (viss oträning till trots) vinna ett tornslutspel sedan motståndaren ställt tornet på en aningen olycklig ruta. Malte Burwick kunde fira en ny seger efter att motståndaren gått på en taktisk mina. Sist klar blev UASS fina nytillskott Atakan Sirin som spelade ett långt slutspel mot Göran Andersson som till sist gick att vinna. Efter 5-3 mot Kristallen har Upsala ASS fortfarande chansen att kämpa om uppflyttning, men då krävs nog att laget tar fullt i slutsammandraget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *