Kategorier
Uncategorized

Schacket i Uppsala – mer än UASS tisdagsverksamhet

Blåmesen är nu avslutad efter femte och sista omgången i tisdags. Efter seger mot Grunfeld – ja samma namn som spelöppningen – vann till sist Löten även denna lagtävling.

Nu blickar vi framåt och har verksamhet varje tisdag vid 19-tiden även framledes på UASS Lichess-sidor, men ingenting på lokalen på Storgatan under våren. Verksamhet finns också andra dagar i veckan i flera internationella ligor och svenska lagtävlingar.

Du som är 50+ och har möjlighet att spela dagtid ska titta på Seniorschack Sverige. Ett Lichesslag som ordnar speltillfällen. Denna vecka är det tisdag 2/3 kl 14.00 (5+3) och torsdag 4/3 kl 11.00 (7+3). Torsdag 4/3 kl 20.01 spelas Quarantäne Liga 8B (5+0). Högre division ger svårare motstånd, vilket också kan vara kul.

Söndagar kl 15.30 är det portugisiska lagtävlingen (3+3). Det är 20 lag och många spelare. Det gör att det finns stor bredd i spelstyrka. Så även om du inte har hög rating så kan du få spela intressanta partier. Om man vill bli uppskriven och få vårt nyhetsbrev och info om tävlingar går det också att höra av sig till: bo45nyberg@gmail.com

Vi vill också passa på att flagga för schackverksamheten på andra håll här i Uppsala. Vår systerklubb Uppsala Skolschacksällskap håller bland annat i träningar för mindre barn i åldern 5-8 år, Schackfyran för fjärdeklassare i länet och nyligen avgjordes Sportlovssnabben där Julia Östensson satte alla killarna i tävlingen på plats! Hemsida: www.usss.se för dem som vill veta mer och lokalen ligger på Sysslomansgatan 8.

Sedan har vi studentschacket i Uppsala där V-Dala Schacksällskap har turneringar många tisdagar 19-22 och vissa helger. Ibland på Lichess och ibland på nationslokal beroende på Coronaläget bland annat. Klubben har en i högsta grad aktiv sida på Facebook. V-Dala Schacksällskap (V-Dala SS) | Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *