Kategorier
Uncategorized

Spelanvisningar för UASS tävling Blåmesen 2021

Lagtävling för 3-mannalag, snabbschack 15+10, fem tisdagar 2 februari – 2 mars.

Tävlingen har speltiden är 15 minuter + 10 sekunder. Tre spelare i laget. Alla i ena laget möter alla i andra laget enligt spelschema som finns på Forum i laget ”Korpen flyger” på lichess. En match innehåller alltså nio partier. Matchpoäng räknas först, därefter partipoäng. Partierna är rankinggrundande i LIchess.

Man får ha olika spelare olika kvällar. Det är tillåtet att dela upp ett av borden på kvällen på två spelare (en spelar ett parti, en spelar två).

Förberedelser

Tävlingsformatet finns inte som standard i Lichess. Det krävs att lagledare och spelare förbereder sig. Vi behöver alla spelarnamn inkl lichess-alias, mailadress och mobilnummer. Uppgifterna mailas till bo45nyberg@gmail.com. De som lämnat uppgifter tidigare behöver inte göra det igen.

Upsala ASS har bildat laget ”Korpen flyger” på lichess. Även Blåmesen spelas där. Alla deltagare ska söka inträde med lichessnamn och lichessprofil som innehåller vanligt namn. På så sätt finns alla aktuella spelare snabbt tillgängliga. De flesta är redan medlemmar där. Nya spelare anmäler sig till laget ”Korpen flyger” omgående! Man blir accepterad snabbt. Nya spelare som tillkommer måste anmäla sig till laget senast 18.15 aktuell speldag.

Varje lag utser en lagledare. Vem det är meddelas till Bo Nyberg. Lagledaren ska på tisdagen senast kl 1830 ange spelarna i sitt lag (namn och lichess-alias) på lagsidan för Korpen flyger under Forum, där varje speldag kommer att bli ett nytt ämne. Spelarna numreras 1, 2 och 3. I spelschemat ser man vem som ska möta vem.

Resultatredovisning Spelarna redovisar resultaten i chatten så snart partiet är klart. Vinnaren rapporterar. Vit rapporterar vid remi. Snabb resultatredovisning är trevligt då eftersom alla kan följa den. Sammanställning av resultat, ställningen i lagtävlingen och ny lottning

Tävlingen lottas av tävlingsledaren Bo Nyberg som kan kontaktas på: bo45nyberg@gmail.com. 0708 21 60 57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *