Kategorier
Uncategorized

Allsvenskan började i moll för UASS del

Allsvenskans första sammandrag för Superettan och Elitserien spelades som bekant i helgen i Uppsala i den fina miljön på gamla Torget. UASS som ju spelar i superettan hade tre intressanta matcher på programmet: SK Rockaden II, Schack 08 (Norrköping) och Kungstornet. Men med det motståndet krävs för det första att UASS kan mönstra sitt bästa lag och för det andra att vi får någon halva extra med oss ur ovissa partier. Den här helgen hade vi ingendera.

Första matchen mot SK Rockaden II gick förlorad med siffrorna 2,5 – 5,5, mot Schack 08 (Norrköping) blev förlusten 3 – 5 och mot
Kungstornet – som på förhand räknades som den svåraste matchen skrevs siffrorna 3,5 – 4,5. Ljuspunkter mitt i mörkret blev Thomas Marttala som med fint spel bärgade 2,5 p av 3 mot hårt motstånd. Kul var också att altmeister Börje Jansson gjorde comeback i förstalaget och bärgade en remi mot starke Anders Bäcklund. Börje vann som några av er minns Junior-SM 1959 och blev veteranmästare så sent som 2016. Talangen åldras inte!

Nu ser laget framåt istället och siktar på Biblioteksmatchen på stadsbiblioteket den 11 januari. Då blir det nya tag mot Kristallens SK som också ligger förankrade i vår del av serien.

UASS andra lag var också i farten i helgen och spelade sina första respektive ronder. Vi nöjer oss med att redovisa att juniorlaget UASS IV vann sin match – mot UASS V med 5 – 3. I övrigt var det dystert – men vi kommer igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *