Kategorier
Uncategorized

Fjärde raka segern för Upsala ASS i superettan

Det var – tror jag – 20:e gången som Uppsala stadsbibliotek stod värd för en match med Upsala ASS förstalag. Vi spelade den här gången mot Södra SASS som vi har mött i elitserien, division 1 och nu alltså superettan. Matchen i stadsbiblioteket kantades som vanligt av Uppsalapublik som kunde följa partierna direkt eller demonstrerade av Henryk Dolata.

Att utnämnda UASS till favoriter i matchen var inte svårt. Vi hade vunnit tre raka och var högre rankade. Men rankingskillnaden var oftast liten och vi vet att så lite krävs för en överraskning. Efter tre timmars spel såg det faktiskt ganska besvärligt ut och det kunde gå åt alla håll. Då gnistrade Joakim Nilsson till och vann ett tidsnödsdrama mot Stefan Winge på andra bord. Joakims fjärde raka seger som alltså för honom över 2300 i rating!

Jan Johansson tycktes ha problem men lyckades bärga en remi och därmed var det fördel UASS. Men för att vinna krävdes det att vi vann minst ett av tre slutspel som var kvar. Samtliga UASS-spelare tycktes ha chanser men det var inga triviala ställningar. Hur gick det då? Jo samtliga vann sina partier. Malte Burwick vann ett fint tornslutspel, vårt nyförvärv Stephan Wagner vann ett damslutspel efter att ha skaffat sig två förbundna fribönder och slutligen vann också Carl-Fredrik Johansson i ett slutspel med minusbonde!

Summa summarum blev det 5,5 – 2,5 till UASS som alltså befäste sin ledning i serien. Vi har samma poäng som Växjö men med en match mindre spelad. Nästa rond spelas mot Västerås den 2 februari. Väl mött för ännu en hemmamatch men i klubblokalen den gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *