Kategorier
Uncategorized

Allsvensk inledning för UASS i söndags

I söndags inleddes allsvenskan i schack. Den överlägset största delen av lagen i allsvenskans olika divisioner spelade då sin första match för säsongen och så ock UASS fyra lag. I division 1 norra spelar UASS II och inledde mot seriefavoriten Passanten som också var långt högre rankade. Resultatet 2,5 – 5,5 avspeglar väl ungefär styrkeskillnaden mellan lagen men Kurt Ekelund gjorde iaf en strong insats genom att nita Peter Ekelund.

I division III grupp 2 spelar två av våra lag. Dels fjärdelaget som är ett juniorlag som vi har tillsammans med USSS och dels femtelaget som är mer av ett UASS-lag med lite äldre spelare. På de två första borden segrade juniorerna men på övriga bord vann rutinen och till sist blev det 5,5-2,5 i slutresultat. Slutligen har vi tredjelaget som alltså spelar i division II grupp 2 I första ronden mötte man Falun/Borlänge som är en sammanslagning av klubbarna i dalarnas största kommuner. Dalkarlarna var högre rankade på samtliga bord och det illustrerades också av slutresultatet 0,5 – 7,5.

Nästa allsvenska happening äger rum den 9-11 november då UASS har ett sammandrag i superettan över tre ronder. Växjö, Alingsås och Kristallen står på programmet och det ser vi fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *