Kategorier
Uncategorized

Schackfyran avgjordes i Fyrishov och Stavby segrade!

Hundratals fjärdeklassare har gjort det igen!

Tillsammans har 25 olika klasser med lärare, elever och föräldrar gjort Uppsalas i särklass största schackevenemang. Ja, det är naturligtvis Schackfyran som avses.

Men dagens tävling är bara en del av Schackfyran: Den inleds på hösten med att schackledare från klubbar och distrikt gör besök hos fjärdeklasser över hela länet och introducerar dem för schack. Tävlingen i Fyrishov var regionfinalen där fyra lag kvalificerar sig för den stora finalen!

Och hur gick det då? Hela 25 klasser deltog från stora delar av länet: Bälinge, Östervåla, Nåntuna, Harbo och naturligtvis många lag i Uppsala. Med viss marginal gick segern till Stavby skola (3-4) som tillsammans med Uppsala Waldorfskola, Börje skola och Östra Stenhagsskolan 4B representerar Uppsala i riksfinalen den 2 juni i Västerås. Grattis till er!

Bakom Schackfyran i Uppsala står Uppsala Skolschacksällskap (usss.se) som också arrangerar en tävling den 19-20 maj för alla som varit med i Schackfyran och vill spela mer med jämnåriga. Hör av er till Carl Fredrik Johansson eller info@usss.se om ni är sugna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *