Säsongsinledningen hade den traditionsenliga biblioteksmatchen som första evenemang. På lördag den 13 januari tog UASS emot mångfaldiga och regerande svenska mästarna Team Viking i Stadsbiblioteket. Dessvärre blev resultatet det, enligt rankingen, förväntade och Team Viking vann med hela 7-1. Nu avslöjar inte detta allt om matchen och flera av våra spelare. Jan Johansson och Johan Sittenfelt exempelvis hade bra bud på poäng. I slutänden fick UASS nöja sig med en seger i formav Carl-Fredrik Johansson som vann på åttonde bordet mot Baldur Teodor Petersson.

Andralaget kämpar också för att överleva i Division 1 norra och spelade i söndags mot Stockholms SS. Flera fina remier inkasserades av bland annat Mohammed Haj-Bakkor som fick en halva mot starke FM Erik Thörn och Joakim Nilsson fick remi mot FM Rolf Bergström. Men i slutänden blev det ändå förlust för UASS II med siffrorna 2,5 – 5,5. I division III var också UASS femtelag i elden på söndagen och spelade lustigt nog också mot Stockholms SS fast deras fjärdelag. Förutom en seger för Nico Van Dijk blev det inte mycket med poäng utan matchen slutade 1,5 – 6,5.

Nu undrar kanske någon om UASS aldrig vinner? – Och svaret är dessbättre nej på den frågan. I division III vann UASS lag IV i helgen mot Kristallens fjärdelag med hela 6-2. De siffrorna är riktigt bra eftersom lagen var jämnrankade. I UASS IV, som främst består av spelare från Uppsala Skolschacksällskap, vann Vitus Buchert, Viktor Carlfors, Akash och Ashoke Mitra samt Abdulsalam Aldahir. Stort Grattis!