Kategorier
Uncategorized

Rekordjämnt i Klubbmästerskapet

Det blev rekordjämnt i klubbmästerskapets grupp B. Vi fick en delad seger på 6 poäng av 7 möjliga av Jim Ögren och David Boersma. Då avgör något som heter kvalitetspoäng och där är minsta möjliga marginalen 0,5 poäng. Och så mycket var det som skilde dem åt. Jim hade en ynka halv kvalitetspoäng mer och vann därmed KMs grupp B före David. På tredje plats hamnade Sture Olsson på 5 poäng. Resultatet ligger på Chess Results.

I A-gruppen vann Kurt Ekelund med 5,5 av 7 och blev därmed årets Klubbmästare. Grattis Kurt! Segern bärgades genom att vinna mot fjolårssegraren Börje Jansson i den avslutande ronden. Därmed kunde Stefan Bergman glida in på andraplatsen med 5 av 7 och Börje belade tredjeplatsen med 4,5 p. Notera att A-gruppen har ett par partier ospelade men de påverkar inte tätstriden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *